Kuća za odmor sa bazenom

Trogir, Marina (2014) Turistička građevina (MODUL kuća za odmor u domaćinstvu, kategorija 4*) sastoji se od 4 smještajne jedinice za zajedničkim prostorijama i bazenom.
Kuća za odmor sa bazenom

Turistička građevina projektirana je kao troetažna razvedenog tlocrtnog oblika. Modul kuće za odmor čine predprostor sa WC-om, dnevni boravak, kuhinja, blagovaona, jedna spavaonica sa kupaonom i natkrivena terasa u prizemlju, tri spavaone svaka sa svojom kupaonom i nenatkrivenom terasom na katu, te vježbaonica i SPA zona u podrumu, sve projektirano prema uvjetima za kategorizaciju kuće za odmor u domaćinstvu kategorije  4 zvijezdice. Etaže su muđusobno povezane unutarnjim dvokrakim stubištem, dok je podrumskoj etaži dodatni pristup omogućen  sa vanjskog terena. Ulaz u građevinu predviđen je sa jugozapadne strane. Vanjski ulazni prostor zamišljen je kao uzdignut od okolnog terena, natkriven etažom kata. Stambena građevina oblikovana je primjerno okolnom prostoru i ne ističe se niti veličinom niti visinom. Fasadna obloga je  ETICS sustav sa kombinacijom završne obloge autohtonim kamenom i žbukom.

Bazen je zamišljen pravokutnog tlocrta površine 32 m2.Na sjeverozapadnom pročelju turističke građevine projektirana je niša za vanjski tuš i sanitarni čvor u funkciji bazena.

Ideja vodilja prilikom projektiranja bila je ostvariti spoj tradicionalnog i modernog oblikovanjem pročelja te izborom materijala. Naglasak je također stavljen na otvorenost i fluidnost tlocrta prizemlja, što potvrđuju i ostvarene vizure koje sežu od stražnjeg dijela dvorišta sa bazenom, preko dnevnog boravka, pa sve do morske obale.

Galerija slika